Jumicar – OŠ Ksavera Šandora Gjalskog


Program prometne kulture za najmlađe 08.05.2019. je proveden s učenicima OŠ Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline. Oko 70 mališana sudjelovalo je u tri aktivnosti koje su za njih pripremili tvrtka “Jumicar” u suradnji s PP Sv. Ivan Zelina, DVD Blaževdol i GDCK Sv. Ivan Zelina . Ovaj proljetni sunčani dan iskorišten je maksimalno korisno, jer su nam učenici vješto pokazali kako se snalaze za upravljačem malenih automobila, educirali se o poslu vatrogasaca i naučili kako postupiti u situacijama kad je potrebno pružiti prvu pomoć.

Prezentaciju postupaka prve pomoći izvele su naše mlade snage članovi ekipe podmladka Crvenog križa iz Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline.

Učenici drugih razreda sa zanimanjem su isprobali kako unesrećenu osobu bez svijesti staviti u bočni položaj, kako reanimirati osobu koja ne diše i ne radi joj srce, te postupke prve pomoći kod lakših ozljeda. Interes djece je bio zaista iznenađujuće velik, tako da sa edukacijom prve pomoći kao izvannastavne aktivnosti u našim školama nastavljamo i u idućoj školskoj godini. 😘🏎🏎🏎🚒🚓🚦