Zdravstveni program


1. Dobrovoljno darivanje krvi

Tradicionalna i vrlo važna aktivnost za funkcioniranje hrvatskog zdravstva. U suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu dogovaramo termine i broj potrebnih doza.

2.Prva pomoć

Cilj programa prve pomoći je kontinuiranom edukacijom osposobiti što veći broj građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama ozljeda i bolesti, jer pravodobna i na pravilan način pružena prva pomoć smanjuje trajanje liječenja, ublažava invalidnost, a često puta spašava i život. Programi Hrvatskog Crvenog križa imaju vodeću ulogu u širenju znanja i popularizaciji prve pomoći.

Edukacija vozača

Edukacija zaposlenika – 20 satni program

Edukacija učenika

Edukacija posebnih skupina

3. Zdravstveno savjetovalište – javne tribine i savjetovanja o pravilnom načinu života uz besplatna mjerenja šećera u krvi, mjerenja tlaka te mjerenja težine

4. Prevencija raka dojke – “Misli na sebe..samo rano otkriven rak dojke se lijeći”

U suradnji s Udrugom edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije provodimo zajednički program u kojem educiramo žene o potrebi vođenja brige o sebi i otkrivanja raka dojke u najranijem stadiju, kada su izlječenja najizglednija, a prevencija je najbolji način liječenja.

Provodimo ga kroz nekoliko podprograma:

Edukacija o pravilnom samopregledu,

Moj prvi ultazvuk,

Besplatno mamografsko snimanje – podrška programu “MAMA” Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske organiziranjem mamografskog snimanja za žene od 50-69 godina

Obilježavanje „Dana narcisa“

5. Zdravstveno ekološki projekt “Sv. Ivan Zelina – grad bez ambrozije”

Edukacija i senzibiliziranje javnosti za problem uklanjanja ambrozije, jednog od najjačih alergena.